Om oss

Klätterkurs.nu – En modern klätterskola

Klätterglädje

Vi är specialiserade på klätterkurser utomhus i små grupper med auktoriserade instruktörer.

Vi ställer krav på våra instruktörer och på våra deltagare. Att ställa krav är inte samma sak som att inte ha roligt. Det ska vara roligt att gå kurs! 

Vi finns för aktiva och blivande klättrare på alla nivåer. Vårt mål är att ge dig utvecklande, utmanande och inspirerande upplevelser. Mer klätterglädje och nya kunskaper helt enkelt.

Säkerhet

Det skall vara säkert att gå en kurs. Därför har vi alltid kurs i små grupper. Säkerhet skapas också genom att vi använder modern utrustning i gott skick och tillsammans lär oss och tillämpar rutiner för säker klättring. En kurs är också ett tillfälle att pröva sina kunskaper och ta del av hur erfarna klättrare resonerar kring risker.

Det är också ett tillfälle att få nya insikter och bredda sina kunskaper. Tradklättring, sportklättring, långtursklättring, alpinklättring, isklättring, mixklättring, aidklättring, inomhusklättring, expeditionsklättring eller bouldring, det finns viktiga kunskaper och erfarenheter att hämta från alla dessa klätterformer. Vi är övertygade om att ingen blir fullärd och att det är roligt och viktigt att lära nya saker.

Auktoriserade instruktörer

Alla våra kurser leds av internationellt auktoriserade bergsguider eller av klätterinstruktörer auktoriserade genom Svenska Klätterförbundet. Utbildningen innefattar teoretiska prov och praktiska examinationer för såväl tekniska färdigheter som pedagogik. På en kurs med en auktoriserad instruktör får du lära dig rätt från början eller finslipa det du redan kan, allt på ett säkert och effektivt sätt. Du får lära dig varför vi gör saker på ett visst sätt och vilka risker som kan uppstå i olika situationer så att du kan undvika och förebygga dessa. Under kursen får också personlig feedback och lär dig värdefulla tips och tricks. 

Vi som driver Klätterkurs.nu

Vi är passionerade klättrare och instruktörer som vill skapa något utöver det vanliga. Enkel administration, skickliga instruktörer, mer och roligare klättring - en modern klätterskola. 

Jag som ansvarar för kursverksamheten på klätterkurs.nu är Gustav Mellgren. För mig är det lika viktigt att förmedla glädjen med att klättra i naturen som att beakta säkerheten i alla situationer. Genom Klätterkurs.nu vill jag verka för att klättersporten utvecklas på ett hållbart sätt och att klättring bedrivs säkert och ansvarsfullt.

Vi är verksamma i hela Sverige men mest aktiva i Göteborg. Vill du komma i kontakt med oss - hör gärna av dig direkt till mail@klatterkurs.nu.

Stöd också gärna Svenska Klätterförbundets arbete med "access", tillgången till klättring. Ta ditt personliga ansvar när du klättrar och sprid budskapet vidare. Access är en förutsättning men inte alltid en självklarhet för vår sport.