Sportklätterkurs Göteborg

Det går också bra att boka kursen via mail till mail@klatterkurs.nu.
Vi frågor, tveka inte att ta kontakt med oss.
Plats
Utby
Kursdatum
9:00 to 17:00 lördag 25 september
Kostnad per deltagare
1 690 kr
Bokningsstatus: Öppen
1 plats ledig

Sportklätterkurs

Lär dig ledklättra utomhus på bultade leder. 

Detta är en kurs inriktad på sportklättring. Du kommer bland annat att lära dig olika metoder för att knyta om ledrepet, tips för att få ned utrustning, firning och att lösa enklare problem och unvika vanliga misstag ute på klipporna. Vi kommer även i mån av tid ta upp taktik och klätterteknik, öva in bra fallteknik och dynamisk säkring. Du kommer ta med dig mycket som gör din klättring både säkrare och roligare under många år framåt. 

Kursen tar utgångspunkt i Svenska Klätterförbundets normer och leds av auktoriserad instruktör eller internationellt auktoriserad bergsguide.

Efter genomförd sportklätterkurs med godkänt resultat så erhålls rött kort, dvs att deltagaren kan visa att denne uppnått färdigheter och förståelse för ledklättring på egen hand.

Förkunskaper
Har du inte klättrat tidigare gör vi kursen över två dagar. Vid mer förkunskaper räcker det med en dags kurs, då är tidigare erfarenhet av att säkra klättrare ett krav, dvs grönt eller rött kort för inomhusklättring alternativt grundkurs klippa.
Kurslängd
1 eller 2 heldagar, beroende på förkunskaper. Pris 1690-2650 SEK, baseras på kurslängd.
Utrustning
Vi står för all nödvändig klätterutrustning.

Bilder, Sportklätterkurs